Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, şehir ekonomisini çok yakından ilgilendiren eğitim kararı hakkında görüşmek üzere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ı ziyaret etti. 19 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen ziyaret hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, “Tüm şehrimizin de yakından bildiği üzere Eskişehir ekonomisinin ağırlık merkezini oluşturan hizmet sektörümüz pandemi nedeniyle zor zamanlar yaşadı. Üniversitelerimizin pandemi tedbirleri sebebiyle uzaktan eğitim kararı almaları hizmet sektörümüzde işleri çok aksattı. Şehir ekonomisinin neredeyse %50’sini ilgilendiren, binlerce işyerimizin kapandığı ve bir o kadar da iş yerinin kısıtlamalarla faaliyetlerini yürüttüğü bir dönemden geçtik. Halen kapalı olan işletmelerimiz mevcut. Bu dönemde de aynı sorunların yaşanmaması, şehir ekonomisinin ağırlık merkezi olan hizmet sektörünün durma noktasına gelmemesi için üyelerimizin taleplerini, odamızın görüşlerini üniversitelerimize iletmek istedik. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Rektörünü ziyaret ettik” diye konuştu.

Üyelerimiz öğrencilere göre planlama yaptı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a Eskişehir’de hizmet sektörünün önemini aktaran Güler, “Rektörümüzle gerçekleştirdiğimiz görüşmede üniversitelerimizin şehrimiz için taşıdığı ekonomik potansiyelin altını çizdik. Tüccarımızın, esnafımızın geçtiğimiz öğrenim döneminde büyük zorluklar yaşadığını, özellikle öğrencilere yönelik hizmet veren apart, özel yurt, lokanta ve restoranların yeni dönemde eğitimin yüz yüze yapılması üzerine planlama yaptığını ifade ettik. ” diye konuştu.

Öğrencilerin şehirde olacağı bir yöntem belirlenmeli

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın planlama dahilinde öğrenimin 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacağını belirttiğini kaydeden Güler, “Rektör bey üniversitelerimizin şehre kattığı değerin bilincinde olduklarının altını çizdi. Anadolu Üniversitesi olarak güz döneminde yüz yüze ve online olmak üzere hibrit yöntemiyle eğitim planladıklarını ifade etti. Akademik birimlerin, ilgili kurulları ile derslerin özellikleri çerçevesinde eğitim süreçlerini karma şekilde planladıklarını söyledi. Ayrıca Rektör Erdal, yeni akademik yılda öğrencilerin mümkün olabildiğince kampüste öğrenim görmesini arzu ettiklerini de vurguladı. Bu planlama, hizmet sektöründeki üyelerimizi ziyadesiyle mutlu edecektir. Diğer üniversitelerimizin de bu yönde karar almalarını, öğrencilerin kampüslerimizde ve dolayısıyla Eskişehir’de olacağı bir yöntem belirlemelerini umut ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim