Tam 54 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), hepimizi derinden etkileyen orman yangınları ve hemen ardından yaşanan sel felaketleri sonrasında bu bölgelerdeki öğrencilere burs tahsis etmek için harekete geçerek “Eğitimle İyileştirelim Burs Fonu”nu oluşturdu. TEV, Eğitimle İyileştirelim Burs Fonu ile yangın ve sel felaketlerinde anne veya babasını kaybeden, anne veya babası çalışamaz duruma düşen, yangın ve sel nedeniyle ağır maddi kayba uğrayarak öğrenimine devam edemeyecek olan ilkokul, ortaokul, lise ve yüksek öğretimdeki öğrencilere eğitim desteği sağlayacağını açıkladı.

“Afetlerden zarar gören öğrencileri yalnız bırakmayacağız”

Her zaman olduğu gibi yaşanan bu afetlerde de Türk Eğitim Vakfı’nın üzerine düşen görevleri yerine getirmek için çaba gösterdiğini belirten Türk Eğitim Vakfı Şube Yürütme Kurulu Başkanı Başak Tuğba DAMARSOY, “Yaşanan bu felaketlerden dolayı hepimiz son derece üzgünüz ancak üzgün olmak yetmez, yaralarımızı sarabilmemiz adına hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor. Biz de TEV olarak afet fonu çalışmalarımız kapsamında yangın ve sel felaketlerinden zarar gören öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağız. Misyonumuz gereği, çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim hayatları boyunca destek olma hedefiyle yola çıktık ve Eğitimle İyileştirelim Burs Fonu’nu hayata geçirdik. Anne babasını kaybeden, yaşadıkları ağır maddi kayıplar nedeniyle eğitimine devam edemeyecek durumda olan öğrencilerimiz bu burs fonuna [email protected] adresimizden, şubelerimiz, belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla başvurulabilir ” dedi.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Editör: TE Bilişim