2016 yılından bu yana Eko-Okul üyesi olan Özel Çağdaş Okulları, daha önce de atık çöp ve geri dönüşüm konusundaki çalışmaların sonucunda ilk yeşil bayrak ödülünü 2018 yılında aldı. Eko- Okul Projesi kapsamında, koordinatör öğretmenler Sonay Niğdelioğlu Can ve Esen Şatır'ın önderliğinde son 2 senede biyolojik çeşitlilik konusunda yoğun çalışmalar yapıldı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin ortak çalışmaları sonucu Özel Çağdaş Okulları Eko- Okullar Projesinden 2. kez yeşil bayrak almaya hak kazandı.

Eko- Okul Projesi Koordinatör Öğretmenleri Sonay Niğdelioğlu Can ve Esen Şatır düzenlenen ödül töreninde bayrağı Eko- Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem’den teslim aldı.

“Küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci olması bir ayrıcalıktır”

Özel Çağdaş Okulları olarak yeniden yeşil bayrak almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Okul Müdürü İsmail Samur, şunları söyledi:  “Özel Çağdaş Okulları olarak sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha önce atık çöp ve geri dönüşüm konusunda yeşil bayrak alan okulumuz, bu sene de biyolojik çeşitlilik alanındaki çalışmaları neticesinde yeşil bayrak almıştır. Bu proje için emek veren koordinatör öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Eko- Okullu olmanın gururunu yaşıyoruz. Çağdaş Okullarının her öğrencisinde küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci olması bir ayrıcalıktır. Özlem duyduğumuz gelecek hep birlikte el ele gelecek.”

Editör: TE Bilişim