FutureClassroomLab (FCL) projesinde, Brüksel'deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan pek çok gelişme gerçekleştirilmekte. FutureClassroomLab öğrenmeye ve öğretmeye 21. yüzyıl becerilerini dâhil ederek eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturuldu.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir "Yaşayan Laboratuvar" olarak tasarlandı. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemekte. Esnek öğrenme alanlarına yönelik farklı çalışmalar arasında bağlantılar kurmak, fikir alışverişi ve iş birliğini teşvik etmek için Avrupa Okul Ağı (EuropeanSchoolnet), yenilikçi öğrenme laboratuarları ve esnek öğrenme alanları için açık bir ağ kurdu. 

Okul Müdürü Fatma Zehra Doğan, "Proje ile bilgi ve iletişim çağında değişen ve gelişen yeniliklerin incelenmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin eğitim ortamlarında kullanılabilirliğine yönelik araştırmaların yapılması, değişen öğrenci ve öğretmen rollerinin deneyimlenmesi, öğrenci ve öğretmenlerin 21. yüzyıl dijital becerilerini kazanmaları olarak tanımlanması amaçlanmaktadır." dedi.

Editör: TE Bilişim