Alkan yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; “Okulların açılmasına 1 ay kadar bir zaman kalmışken Bakanımızın çoklu senaryolarının olasılıklarının hayata geçirilmesi konusunda Eskişehir'de hiç bir icraat görmemekteyiz. Eğitimciler olarak icraat görmek istiyoruz. Bizim açımızdan sadece algı yönetiminin yarattığı belirsiz bir durum ve beklentinin hakimidir. Okullarımızı açmaya hazırsa Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz saydığımız temel hazırlıkları yapmış mıdır?

-24 Ağustosta okullara gidecek olan öğretmenler hijyenik ve havalandırma sorunu çözülmüş öğretmen odaları bulacaklar mıdır? Yine toplantılar fiziki açıdan yetersiz salonlarda saatlerce sürecek şekilde mı yapılacaktır?

-Okul öncesi eğitim ile ilgili Eskişehir de hiç hazırlık var mı? Çalışan anne ve babaların çocuklarının durumu ne olacak? En az biri izinli sayılacak mı?

-4 metre kareye 1 öğrenci uygulaması için somut atılan adımlar yok. Seyreltilmiş sınıf uygulaması için okullarımız hazır mı?

-Tekli sıra uygulaması konusunda hiçbir çalışma yapılıyor mu?

-Hijyen meselesinin çözümü için temizlik personeli alımı yapıldı mı? Pandeminin başlangıcında beyaz bayrağa sahip Eskişehir'deki okullarda bile hijyen temel sorundu.

-Okul tuvaletlerinde kullanılacak temizlik malzemelerinin alımı için bütçe oluşturuldu mu? Kalabalık okullarımızdan örnek verecek olursak merdivenler gün içerisinde en az 12 tuvaletler en az 5000 ile 6000 kere kullanılacak bunun içinde temizlik ön plana çıkmaktadır dolayısıyla paraya ihtiyaç vardır. Kaynak yine veliler mi alacaktır?

-Pansiyonlu okullarda çalışmalar havalandırma sistemleri dahil hiç bir şekilde yapılmadı. Özellikle ilçelerimizde bu konuda bir hazırlık var mıdır?

-Öğretmenlere ders yükü dışında ateş ölçme, takip gibi görevlerde yüklenecek. Bu konuda her okula bir sağlık görevlisi ataması yapılacak mı?

-Kantinler de öğrenci denetimi en zor mesele olacaktır. Bu konuda kağıt üzerinde yazılı olan ile pratik bir olmayacak. Kantincilerin de mağduriyeti göz önüne alınarak seyyar koridor servis uygulaması yapılabilir mi?

-Taşımalı sistem terk edilip köy okulları açılacak mı?

-Somut olarak Eskişehir 'de yaşadığımız kalabalık sınıflar ile derslik ihtiyacının giderilmesi için ne yapılacak? Prefabrik sınıflar için adım atılacak mı?

Uzaktan Eğitim Eşitsizliği Giderilmedi

Salgın boyunca uygulanan bu yöntemin sayısal verileri ortadır. Öğrencilerin %30 maksimum uzaktan eğitimi takip etti. Altyapı konusunda atılan adımlar var denmektedir. Öğrencilerin %20 ile 30 da bilgisayar ve tablet bulunmamaktadır. 1 ay da bu tablo değişecek mi? Ders içerikleri değişti mi? EBA sistemi konusunda yeni olan bir gelişme somut olarak nedir?

Sonuç olarak evet okulların açılması gereklidir. Fakat daha fazla bütçe ve para harcayarak bilimsel veriler ile analiz edilerek bu yapılmalıdır. Öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlığı her şeyden önemlidir.

Editör: TE Bilişim