Tepebaşı Belediyesi’nin 23 Nisan, Esentepe ve Çukurhisar Çocuk Sanat ve Kültür Merkezleri ile Aşağı Söğütönü, Prof. Dr. Türkan Saylan ve Canan - Şükran Şeker Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Eskişehirli çocukların bir araya gelerek kendilerini geliştirdikleri, ailelerin ise gözünün arkada kalmadığı merkezler olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. Çocuklar, sıcak birer yuva olarak faaliyetlerini sürdüren çocuk merkezlerinde alanında uzman eğitmenler tarafından birçok branşta düzenlenen eğitimlere katılıyor. Eğitim faaliyetleri ile kendilerini geliştiren çocuklar diğer yandan da akranları ile bir araya gelerek sosyalleşmiş oluyor. Anne ve babaların güven içinde çocuklarını emanet ettikleri merkezlerde çocuklar, yaşıtları ile birlikte eğlenirken öğreniyor, öğrenirken gelişiyor. Tepebaşı Belediyesi’nin çocuk merkezlerinden yararlanan çocuklar mutluluğunu ifade ederken, veliler ise Tepebaşı Belediyesi’ne sağlanan imkanlardan ötürü teşekkürlerini iletiyor.

23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi

Tunalı Mahallesi’ndeki 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde 5 katlı bir bina içerisinde eğitimler sürüyor. Bina içerisinde üç oyun grubu sınıfı, üç çok amaçlı derslik, çok amaçlı gösteri salonu, spor salonu, müzik odası ve kütüphane bulunuyor. Merkezde; çocuklara yönelik müzik, modern dans, jimnastik ve tekvando kurslarının yanı sıra; tiyatro ve drama, kukla atölyesi, SBS etüd dersleri ve okul öncesi oyun grubu gibi pek çok eğitim olanağı sağlanıyor. Ayrıca velilere yönelikte farklı etkinlikler de düzenleniyor.

Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi

Esentepe Mahallesi’nde yer alan Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi, bünyesinde barındırdığı oyun alanları ve özel dizayn edilmiş sınıflarıyla çocukların eğitimleri ve gelişimleri açısından önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Çocukların katılabildiği; oyun sınıfları, resim, müzik, satranç, çocuk yogası, drama, ebru sanatı, etütler ve her dönem eklenen farklı atölyeler düzenleniyor. Çocukların yanı sıra ailelerin de vazgeçilmez adresi haline gelen merkezde, kadınlar için pilates ve el işi atölyeleri gerçekleştirilirken, aileler için de sağlık seminerleri düzenleniyor.

Çukurhisar Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi

Çukurhisar Mahallesi’ndeki Çukurhisar Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi de mahalle sakinleri tarafından çok seviliyor. Merkezde; 3-5 yaş arası çocukların gelişimlerini sağlamak için hazırlanan oyun sınıfı, 7-16 yaş arası çocuklar için müzik ve resim atölyesinin yanı sıra çok amaçlı salon ve bir de etüt odası bulunuyor. Merkezde; resim, etüt, satranç, masa tenisi, gitar, 3 top bilardo, halk dansları, tiyatro, müziğin mutfağı, amatör jonglörlük dersleri düzenleniyor.

Aşağı Söğütönü Erken Çocukluk Eğitim Merkezi

Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü içerisinde bulunan Aşağı Söğütönü Erken Çocukluk Eğitim Merkezi de faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezde; 30-54 aylık çocuklara yönelik üç adet anaokulu olarak hizmeti veren sınıf ve iki adet oyun ve beceri grubu sınıfı bulunuyor. Ayrıca merkezde, yemekhane, uyku odası, kütüphane ve mutfak bölümleri de yer alıyor. Okul öncesi eğitime uygun şekilde tasarlanan merkez, çocukların iyi bir şekilde eğitim almasını sağlamak amacıyla hizmetine devam ediyor.

 Prof. Dr. Türkan Saylan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi

Prof. Dr. Türkan Saylan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi'nde 30-50 aylık çocuklara ay gruplarına göre 3 sınıf halinde kreş hizmeti veriliyor. Kreşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatı uygulanırken, Anadolu Üniversitesi gibi çeşitli üniversite ve enstitülerin programlarıyla eğitimler zenginleştiriliyor. Ömerağa Mahallesi’nde hizmet veren merkezde; üç sınıf, uyku odası ve mutfak bulunuyor.

Canan - Şükran Şeker Erken Çocukluk Eğitim Merkezi

Fatih Mahallesi’nde yer alan Canan-Şükran Şeker Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, yapımı tamamlanarak bu yıl hizmete girdi. Merkezde; 4 etkinlik odası, çok amaçlı salon, kış bahçesi ve açık arka bahçe gibi alanlar yer alıyor. Merkez, kreş olarak mahalle sakinlerine hizmet veriyor.

Editör: TE Bilişim