Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi “Bugün 5 Ekim.  Tüm dünya öğretmenleri Dünya Öğretmenler Günü kutlamaları için bir araya gelecekler. Ve bugün dünya öğretmenleri salgın koşullarını fırsat bilen iktidarlara dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar seslenecekler: ‘Eğitime bütçe, öğretmene itibar.’

Dünya öğretmenleri, 1994 yılından bu yana, dünya öğretmenlerinin çatı örgütü Eğitim Enternasyonali’nin çağrısıyla 5 Ekim’de günlerini kutluyorlar. Türkiye’de Eğitim Enternasyonali’nin tek üyesi olan Eğitim Sen de 5 Ekim’de dünya öğretmenleriyle birlikte olacak. Salgının ağır koşullarına rağmen öğrencilerinin ellerinden tutmaya çalışan biz öğretmenler tarihsel bir rol üstlenmekteyiz. Onca saldırı, karalama kampanyasına rağmen öğretmenler olarak geleceğimize, işimize ve öğrencilerimize, okullarımıza sahip çıkma mücadelesi içerisindeyiz.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde temel taleplerimiz:

  • -Eğitime ek bütçe ve okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların oluşturulması
  • -3600 ek göstergenin verilmesi.
  • -KHK’larla haklarında yargı kararı olmaksızın işlerinden atılan öğretmenlerin görevlerine iade edilmeli.
  • Atanması yapılmayan öğretmenlere kadrolu atama hakkı, eşit işe eşit ücret ve ücretli öğretmenliğe son verilmesi.

Laik, bilimsel ve kamusal eğitimi bitirme çabaları karşısında Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını savunmayı tarihsel bir görev olarak gören öğretmenler olarak bu ülkenin yoksullarının ve emekçilerin eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz. Salgın koşullarında görevlerini fedakarca yapan öğretmenleri hedef gösterenler unutmamalıdır ki bu coğrafyada Osmanlı'dan beri devam eden öğretmen mücadelesinin en gerçekçi sendikası Eğitim Sen var oldukça hiç bir öğretmen sahipsiz değildir. Eğitim Sen olarak dünden bugüne getirdiğimiz mirası bugün de tekrar ediyoruz:

'Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz; öğretmen ders verir.'

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim