Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt yaptığı açıklamada şunları söyledi; "İlimin ışığındaki önlemler rehberliğinde normal hayata geçişin gerçekleştiği şu günlerde artık ülkemizde de yüz yüze yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, gençlerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İlimizde; 513 okul ve kurumda, 10.605 öğretmen ile birlikte 137.785  öğrencimiz eğitime başlarken, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle uzak kaldığımız okullarımıza tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Yüz yüze eğitimin başlamasını sizler gibi bizler de çok özledik. Çocuklarımız ile birlikte İstiklal Marşımızı okuyup, okul bahçelerinde koşmalarını, cıvıltılarını, neşelerini, okul koridorlarını doldurmalarını, kısacası normal hayatı çok özledik. 

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Velilerimiz, 

Birinci önceliğimiz, tüm sağlık önlemlerini alarak okulları açık tutmaktır. Bununla ilgili tüm önlemlerimizi de aldık. Bu önlemlerin takipçisi olacağız. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız, titiz ve hassasiyetle eğitim öğretime hazır durumdalar. İçiniz ferah, gönlünüz rahat olsun. 

Değerli Öğretmenlerimiz,

Çocuklarımızın vatanımıza ve milletimize hayırlı, millî ve manevi değerlerine bağlı bireyler olmalarında siz öğretmenlerimizin payı tartışılmaz. Salgınla mücadele kapsamında yüz yüze eğitim uygulamalarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için öğrencilerimizin, maske, mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere titizlikle riayet edilmesi noktasında rehberlik etmenizi ve rol model olmanızı bekliyoruz. Eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için 12 yaş üstü kronik hastalığı olanlar ile 15 yaş üzerindeki öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmen ve eğitim çalışanlarımızın aşı sürecini tamamlayarak bizlere destek olmasını bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, Eskişehirimize ve eğitim camiamıza, başarılarla dolu, hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyor; değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize sağlık, huzur ve başarılar diliyorum."

Editör: TE Bilişim