Eğitim politikası üretim ve proje tabanına dayanan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri; problem çözme yeteneğine sahip, yaratıcı, çok yönlü ve üretken nesiller yetiştiriyor. Dünyadaki 14 Fen ve Teknoloji Lisesi’nin eğitim programı incelenerek teknoloji tabanlı eğitim programı oluşturulan Fen ve Teknoloji Lisesi akademik programının tanıtım toplantısı 20 Mart Cumartesi 2021 tarihinde, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Eskişehir Kampüsünde düzenlendi. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Eskişehir Kampüs Müdürü Müge Selen Sarıca’nın moderatörlüğünde gerçekleşen tanıtım toplantısına İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır, Liseler Koordinatörü Sibel İzgiman ve İngilizce Bölüm Başkanı Didem Özgül katıldı.

TEKNOLOJİ VE YAZILIM DERSLERİ ALIYORLAR…

Fen ve Teknoloji Liseleri akademik programını anlatan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır; “Fen ve Teknoloji Liselerimizde eğitim alan öğrencilerimiz; fizik, kimya, matematik ve biyoloji derslerinin yanı sıra, akademisyenler tarafından Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi için programı hazırlanan “Teknoloji ve Donanım” ile “Teknoloji ve Yazılım” derslerini alıyorlar. Bilim Tarihi, Genetik Bilimine Giriş, Uygulamalı Deney dersleri de müfredat dahilinde gösterilen dersler arasında yer alıyor” dedi.

İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ:

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Eskişehir Kampüsünde; konferans salonu, iki tane yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol sahası, basketbol sahası, açık tenis kortu, voleybol sahası, ekoloji dersliği, satranç dersliği, dil dersliği, fen bilgisi laboratuvarı, teknoloji tasarım dersliği, müzik dersliği, bilişim teknoloji ve yazılım dersliği, görsel sanatlar dersliği, kütüphane, 352 kişi kapasiteli konferans salonu bulunuyor. 900 öğrenci kapasitesine sahip kampüs; ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen ve teknoloji lisesiyle Eskişehir'in eğitim vizyonunu değiştiriyor.

Editör: TE Bilişim