Ece Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Korona salgını başlayıp tüm dünyada ciddi ölümlere neden olunca çok insan, yaşananlardan ders alınacağını, doğanın muhteşem düzenine daha duyarlı olunacağını, insanların kendi cinsinin dışındaki canlılara sevgiyle, merhametle yaklaşacağını ummuştu. Günler ilerledikçe bu umutlar açıkçası boşa çıktı; maalesef bazı vicdansızlar hayvanlara olmadık zulümleri, acımasızlıkları sürdürmeye devam ediyorlar.

Bu sıkıntılı süreç zarfında biz can korumacılar, yine yeniden hayvana yapılan işkence, yaralama, öldürme eylemlerinin, yasalarımızda kabahatlerden çıkartılıp ceza kapsamına alınmasını, Meclis’ten bu bağlamda yasa değişikliklerinin yapılmasını ısrarla talep ettik. Ama verilen sözler, bugün, yarın oyalamaları ile yine boş çıktı. Bu arada birçok yasa yapıldı ama bizim canlarımızın canına biraz olsun merhem olacak değişiklik corona bahanesine takıldı kaldı.

Zorlu günler can korumacıları ekonomik açıdan da vurdu; ülke genel durumu, işsizlik, paranın değerinin inanılmaz düşüşü, mama fiyatlarının önüne geçilmez artışı, onları beslemede, veterinerlere tedavi giderlerini karşılamada bizleri çok ama çok zorlamaya başladı. Yine de Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak yılmadık çünkü yılgınlık lüks olurdu hem bize hem bizlerden başka sesleri olmayan canlara…

Her şeye karşın can dostlarımız, onların yılmaz hamileri!  4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü’müz kutlu olsun! Umudum bir dahaki yıla daha güzel haberlerde buluşmamız…”

Editör: TE Bilişim