Türk tarihinin kaderini değiştiren bir kahramanlık destanının 106.yıldönümü.

 

"Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya."

 

Türk Milletinin anlatılması çok zor şartlarda kendi kaderini değiştirdiği bir savaş ve hak edilen zaferdir Çanakkale Zaferi.

Bu zafer Türk askerinin eseridir. Onbinlerce şehit vermesine rağmen düşmana geçit vermemiştir.

Dünya tarihinin en kanlı, en vahşi savaşıdır Çanakkale savaşı.

 

Akif’in mısralarında dediği gibi;

‘’Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer,

O ne müthiş tipidir; savrulur enkaz-ı beşer’’

 

Türk Milleti, kendi toprakları üzerinde yenilmeyeceğini bütün dünyaya bu zaferle ispatlamıştır. Bu zafer Mustafa Kemal Atatürk’ün dehalığının en büyük göstergesidir. Tüm dünya kendisini dâhi bir komutan, lider ve devlet adamı olarak kabul etmiştir. Askeri dehalığının sırrı sadece muharebelerin sonuçları ile sınırlı değildir. Dehalığının asıl boyutları muharebelerdeki eşsiz uygulamaları, ortaya koyduğu yeni ve benzersiz prensiplerdendir. Yani bu demektir ki; Mustafa Kemal girdiği muharebeleri tesadüfler sonucu değil, ortaya koyduğu bu prensipler ve kimsenin cesaret edemeyeceği uygulamalar sonucunda kazanmıştır.

 

Kendi canının hiçe sayıp bu vatanı kanlarıyla sulayan bir neslin torunlarından biri olmaktan gurur duyuyorum.

Atatürk’ün bir evladı ve O’nun yolundan giden biri olarak gururla söylüyorum ki; Ne Mutlu Türküm, Ne Mutlu Türk doğdum ve Türk olarak öleceğim.

 

Şimdi soruyorum, bizler için canını kanını vermiş dedelerimize, öldükten sonra nasıl hesap vereceksiniz? Vatanın her karış toprağında dedelerimizin kanı varken bu vatanı karış karış satanlar nasıl helalleşecekler öldükten sonra? Hiç mi utanmayacaksınız? Kul hakkı değil mi bu? Kutsal kitapta kul hakkından bahsedilmiyor mu? Okumuyor musunuz? Benimki de soru işte tabii ki okumuyorsunuz.

 

Türküm diyemeyenlere nasıl emanet ettiniz dedelerinizden kalan toprakları?

 

Metrekaresine 6000 mermi düşen toprakları, metrekaresini 6 liradan satmanın hesabını nasıl vereceksiniz?

 

Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır.

 

Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.