Bu ay içerisinde Öğretmenler Gününü kutlayacağız. Başöğretmenimiz Atatürk'ün yol göstericiliğinde geleceğimize yön veren, yetiştirdikleri kuşaklarla aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimiz için yazı yazabilmekten çok mutluyum.

Çünkü onlar, sadece beynimizi değil, bütün yaşamamızı biçimlendiren mimarlardır. Çocukluğumun labirentlerinde, ellerini bırakmadığım rehberlerimdir onlar. Kişiliklerimizin bütün serüvenleri, öğretmenlerimizin yazılmamış günlüklerinde gizlidir. En zeki ile en çalışkan arasındaki renk skalasının kâşifidirler. En hayta öğrencinin bile yüreğindeki cevheri sezerler.

Hayatımızda birçok şeyi unutmuşuzdur, ama onların isimlerini asla. Edebiyatı sevdiren her öğretmen, öğrencisine yaşama sevincini de öğretmiştir. Öylesine bir heykeltraştır ki, bazı yanlışlarımızı törpüler, güzellikleri ortaya çıkarırlar. Benim birçok özelliğimi ailemden sonra öğretmenlerim geliştirmiştir.

Bu düşüncelerle ifade etmek isterim ki, dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için eğitim sistemimizi geliştirmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmek zorundayız. Özellikle öğrencilerimizin, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak ve ilgi alanlarını geliştirecek, ezbercilikten uzak, öğrenmeyi temel alan bir eğitim sistemi, bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamımıza katkıda bulunabilecek kuşakların yetiştirilmesini olanaklı kılacaktır.

Bunun yanında içinde bulunduğumuz bilgi çağında öğrencilerimize; kazandıkları bilgi ve becerileri uygulayabilme, karar verebilme, sorumluluk alabilme, iletişim kurabilme, ekip halinde çalışabilme gibi yeterlikler kazandırılması da gerekmektedir. Bu noktada Eskişehir Kent Konseyi olarak yeni anlayışların, çağdaş düşüncelerin, topluma en güçlü ve kalıcı biçimde sanat yoluyla ulaştığı bilinciyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenlediğimiz,  maalesef ki pandemi nedeniyle geçen sene gerçekleştiremediğimiz, Liselerarası Tiyatro Şenliğimizin bu yıl 8.’sini düzenleyeceğimizin müjdesini de sizlere şimdiden vermek isterim.

Sözlerime son vermeden önce, yüce hizmetlerinin karşılığı olarak, toplumumuzun sevgi ve saygıyla yaklaştığı öğretmenlerimizin her şeyin en iyisini hak ettiğine inanıyorum. Öğretmenlerimizin, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi bilgi çağına hazırlama görevlerini başarıyla yerine getirebilmeleri için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı, öğretmenlerimizin mali ve sosyal imkânları güçlendirilmelidir. Özetle öğretmenlerimize hak ettikleri tüm destekler mutlaka verilmelidir.

Saygıdeğer olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.