Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü bir olay, ‘burası belediye mi yoksa köy kahvesi mi dedirtti?’ İşçilerden birisi bu şantiyenin Meydan Amiri Ali Rıza Güneş’ten izin istemiş. Aynı zamanda CHP Odunpazarı İlçe Yöneticisi olan Güneş izin vermemiş. İşçi, “kendi adamlarınıza gelince veriyorsun. Bize gelince yok diyorsun” diye çıkışmış. Güneş ile işçi arasında gerginlik yaşanmış.  Güneş mi çağırmış, yoksa onların mı haberi olmuş, yemekhanede çalışan bir grup Fen İşlerine gelmiş. Güneş’e sert çıkan işçiyi tartaklamışlar. Hatta bu grupta Güneş’e yakın olan Yılmaz Yıldız adlı kişi o işçiyi dövmeye kalkmış.  Meydan Amirine sert çıkan işçiyi istifasını vermesi konusunda tehdit etmiş. iddia edilen olay bir devlet kurumunda yaşanır mı? Hele hukukçu bir başkanın yönettiği belediye de olur mu? O işçi amirine saygısızlık yapmışsa başka birimden adamlar getirilerek tartaklanıp, tehdit edilemez. Hakkında tutanak tutularak, işlem yapılır.  Tabi ki o belediye muz cumhuriyeti belediyesi değilse böyle yapılır. Peki ‘seninle daha görüşeceğiz’ diye tehdit edilen o işçiye sonra ne olmuş? İşten istifa etmiş mi? İddialara göre etmiş. Başkan Kazım Kurt’un bu yaşananlardan haberi olmuş mu? Olmuşsa kendi kurumunun yemekhane biriminde çalışanların köy kahvesi basar gibi Fen İşlerini basması olayını nasıl değerlendiriyor? Yıllardır hep çevresine; emeği, demokrasiyi, insan haklarını savunduğunu anlatan Kurt, yaşanan bu çirkin olayla ilgili soruşturma açacak mı? Çalıştığı kurumda, belediye personellerinin fiziksel ve sözlü şiddetine uğrayan o işçinin gönlünü almayı hiç düşünüyor mu?

///////////////////////

FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Hocam niye Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı’nda hiç kavga çıkmıyor da bizde hep yaşanıyor?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kazımcığım, kongreleri kazanmak uğruna; hep aynı sülalelerden birbirlerine akraba olan insanlara iş verdiğin için olabilir mi?  

///////////////////////

///////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Parlamentoyu Rehin Aldı

Tarih: 23 Şubat 1981.  Albay Molina ve askeri polis İspanya Parlamentosu'nu rehin alıyor. Rutin bir parlamento günü yaşayacağını zanneden İspanyol Fotoğrafçı Manuel Pérez Barriopedro filmleri ayakkabısında sakladı. Bu fotoğraf karesi ödül aldı.

///////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

 “Evliliğinde çocuk gibisin. Araba kullanmayı bilsen de kaçınılmaz kazalar vardır.” Lost in Translation / Bir Konuşabilse

///////////////////////

FIKRA

Ne İstiyorlar?

Yaşlı adam karısı ile doktora gitmiş, bazı sıkıntıları var, genel kontrol için… Doktor muayeneden sonra, "Bazı testlere ihtiyacım var" demiş… "Bunlar için idrar örneği, dışkı örneği ve sperm örneği gerek…"
Yaşlı adamın duyması da hafiften özürlü…
Karısına eğilmiş.
"Ne istiyor?.."
Kadın bağırmış…
"Donunu…"

///////////////////////

ÇİVİ

“Kör olmaktan daha kötü olan tek şey, görebilip de, görüşü olmamaktır.” Helen Keller