90’larda ne izlerdik?

Hatırladıkça 'ne günlerdi' dediğimiz, hafızalara kazınan program ve dizileri hatırlayalım istedim. Günümüzle kıyasladığımızda belki teknolojik olarak demode kalsa da yine de o dönemlerin anılarıyla bütünleşen ve her evin olmazsa olmazlarını bir düşünelim.

İlk olarak;  7'den 77'ye-Barış Manço'nun sunduğu çocuk programı. Dönemin belki de yapılmış en güzel eğlence programı.

Tatlı Kaçıklar-Biri spor foto muhabiri, diğeri spor yazarı. Birbirlerinden ayrılmaz iki arkadaşın hikayelerini anlatan dizi.

Çılgın Bediş-Çocukluklarını 90'lı yıllarda geçirmiş gençlerin büyük hayranlıkla izlediği gençlik dizisi.

Ayrılsak da Beraberiz-Sürekli birbirleriyle didişen eski kaynanaların, girişimciliğin ve köşe dönme trendinin ekol ismi Feridun Bitir'in, zengin koca sevdasıyla yanıp tutuşan Serpil'in, sahne dünyasına kapak atmaya çalışan meraklı kapıcı İdris'in, eski İstanbul'u özleyen yönetici Yesari Bey'in, küçük dünyaların büyük sorunlarıyla didişen çaycı Hüseyin ve karısı gündelikçi Emine'nin renkli dünyaları çok keyifli bir dille anlatılır.

Çarli-Talat'a, Amerika`da vefat eden amcası tarafından emanet edilen maymun Çarli`nin Türkiye`deki hikayesini anlatıyor.

Ruhsar-Mazhar ve evliliklerinden kısa süre sonra ölen ve hayalet olarak geri gelen Ruhsar'ın komik hikayesini anlatıyor.

Susam Sokağı-TRT'de yayınlanan bir çocuk programıdır. Çocukların zihinsel gelişimi için faydalı olduğu psikologlar tarafından defalarca söylenmişti.

Evdeki Yabancı-Ailesi başka bir şehirde yaşayan Aslı, en yakın arkadaşıyla paylaştığı evde yalnız kalınca kirayı ödeyemez. Uzun süredir çıktığı zengin ve yakışıklı iş adamıyla nişanlanmak üzereyken bu gencin evli olduğunu öğrenmesi de her şeyi berbat eder.

Süper Baba- Türk dizi tarihinde unutulmazlar arasında yer alan Süper Baba, üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu'nun çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları anlatıyor.

Teksoy Görevde-Saadettin Teksoy'un, gizemli ya da korkutucu olayları gün yüzüne çıkardığı televizyon programı.

Televole-En ünlü magazin programı olmasının yanı sıra hepimizin hafızasına şu cümleyi kazımıştır: "Maraba Televole, hahahaha."

Pazar gecelerinin vazgeçilmez sinema kuşağı, Parliament Sinema Kulübü.

Bir Demet Tiyatro-Tiyatroyu evimize getiren, birbirinden müthiş karakterleriyle 90'ların vazgeçilmez programı.

Tsubasa-Çocukluğumuzun unutulmaz çizgi film karakteri.

İnce İnce Yasemince-90'ların vazgeçilmez durum komedisi programı.

Alf-Melmac gezegeninden gelen Alf'in dünyadaki yaşamı üzerine kurulu popüler komedi dizisi.

A Takımı- İşlemedikleri bir suç yüzünden hapse atılan A Takımı üyeleri, daha sonra hapisten kaçarak hayatlarına paralı asker olarak devam eder.

Mahallenin Muhtarları-Temel'le Fadime'nin aşkı temelinde ilerleyen aile dizisi.

Böyle mi Olacaktı-Bir grup arkadaşın çektiği acılar anlatılır.

Kaygısızlar-3 karısı ve 36 çocuğu olan Memnun Kaygusuz`un İstanbul`da olan geçim sıkıntısını anlatan absürt komedi tarzındaki aile dizisi.

Üvey Baba-Kemalettin Tuğcu'nun romanından uyarlama olan dizi Lamia'ya üvey babası tarafından yapılan eziyet ekseninde ilerleyen dizi.

Yalan Rüzgarı-Amerikan yapımı bir pembe dizidir.

Gibi birçok program ve dizi her gün evlerimize konuk oluyorlardı. Şimdi güzel anılarla hatırladığımız bu